Waar kan ik LGBTI+ personen met autisme of een handicap leren kennen?

LGBTI+ personen met autisme

"Veel tijd om met mijn eigen seksualiteit bezig te zijn had ik niet, want ik had al mijn tijd en energie nodig om te overleven op school. Ik heb dan ook jaren niks met het onderwerp gedaan. Ik was toen nog niet op de hoogte van mijn eigen autisme. Het sociale aspect van school was voor mij de hel." - Iris Westhoff, vrijwilliger bij AutiRoze

 

Volwassen LGBTI+ personen met autisme kunnen terecht bij Aut & Out. Ook mensen die niet zeker zijn of ze autisme hebben zijn welkom. Aut & Out organiseert praatactiviteiten en doe-activiteiten. Je kan ook online deelnemen aan de Discord chat en /of besloten Facebookgroep. Meer info vind je op de website van Aut & Out. Je kan ook om meer info vragen via hun contactformulier

 
Meer info en hulp rond autisme (niet specifiek LGBTI+)
 • De Autisme Chat van Liga Autisme Vlaanderen. Op die chatbox praat je met medewerkers van de thuisbegeleidingsdiensten autisme. Meer info en openingsuren vind je op hun website.

 • Op de website van de Vlaamse Vereniging Autisme vind je verhalen van personen met autisme.

 • De Autismetelefoon (bel 078 152 252) van de Vlaamse Vereniging Autisme. Via die telefoonlijn praat je met ouders van een kind met autisme. Meer info en openingsuren vind je op hun website.
 • Via de Vlaamse Vereniging Autisme kan je contactbondgenoten vinden. Dat zijn personen met autisme, ouders, grootouders, partners of kinderen van een persoon met autisme. Ze luisteren naar jouw verhaal en geven tips vanuit hun eigen ervaring. Ze denken met je mee en gaan samen met jou op weg om zo je (zoek)tocht wat te verlichten.
 • Op de website participate-autisme.be kan iedereen terecht die op zoek is naar duidelijke informatie over autisme.
Anker
#autisme
Op zoek naar een relatie

Je kan je als LGBTI+ persoon inschrijven op een algemene datingsite. Het kan echter onprettig zijn om telkens opnieuw uit te leggen wat het betekent om te leven met een handicap. Sommigen mensen voelen zich ook beter begrepen door mensen met gelijkaardige ervaringen. Zij kiezen er vaak voor om een partner te zoeken via een specifieke datingsite. Hieronder vind je een lijstje met enkele online datingopties, specifiek voor mensen met een handicap.

Opgelet: Deze websites zijn niet inclusief voor non-binaire personen

 

 • Dottie is een datingwebsite en datingapp voor mensen met een handicap. Het is de grootste datingwebsite voor mensen met een handicap in België en Nederland. Dottie kan gratis gebruikt worden.
   
 • Oog Voor Liefde is een datingwebsite voor mensen met een handicap of autisme. Je kan er ook op zoek gaan naar vriendschap. Een profiel aanmaken is gratis, maar de overige functies zijn betalend. 

 • Capido is een datingwebsite en datingapp voor mensen met een handicap of autisme. Je kan er ook op zoek gaan naar vriendschap. Capido kan gratis gebruikt worden. 
 • Dating voor gehandicapten is een datingwebsite voor mensen met een handicap. Je kan er ook op zoek gaan naar vriendschap of seksueel contact. Om gebruik te maken van alle functies dien je te betalen. 
Anker
#relatie
Op zoek naar vrienden
 • Ben je LGBTI+, heb je een handicap en ook zin om via een vereniging nieuwe mensen te leren kennen? Er zijn opties bij verenigingen die zich aansloten bij çavaria!
 • Heb je zelf autisme en een (rand)normale begaafdheid of een bijkomende licht verstandelijke handicap? Wil je graag rechtstreeks in contact komen met andere mensen zoals jou? Dan zijn de brugactiviteiten van Autisme Centraal misschien wel iets voor jou. Hoe die activiteiten er precies uitzien, lees je op hun website.
   
 • Ben je wat actiever? Er zijn ook veel sportverenigingen voor mensen met een handicap. Op de website van G-sport Vlaanderen vind je opties voor sporters met een fysieke handicap en sporters met een verstandelijke handicap.

 

Wil je algemeen meer LGBTI+ mensen leren kennen? Ga dan naar de pagina anderen ontmoeten

Meer info & getuigenissen van LGBTI+'ers met een verstandelijke handicap

'De Roze Pagina' is er voor holebi's, trans en intersekse mensen met een verstandelijke beperking. çavaria verzamelde er alle informatie voor LGBTI+ personen met een verstandelijke beperking en hun omgeving.

 

Ga naar De Roze Pagina voor informatie over LGBTI+ zijn, over uit de kast komen, verliefdheid, relaties en seksualiteit. 

Terug naar hoofdmenu