Ik heb een beperking. Kan ik ook naar een LGBT+ vereniging?

Voor het eerst de stap zetten naar een vereniging is vaak niet vanzelfsprekend.

 

Wanneer je een fysieke beperking hebt, kunnen er heel wat praktische obstakels opduiken. Uiteraard is iedereen welkom, met of zonder beperking. De locatie en bereikbaarheid van een vereniging maken het helaas soms wat lastig. Twijfel je of een vereniging toegankelijk zal zijn voor jou? Neem contact met hen op. Beschrijf je situatie. Vertel hen wat je nodig hebt om comfortabel deel te kunnen nemen. Verenigingen die aangesloten zijn bij çavaria kunnen gebruik maken van een beperkt budget om praktische aanpassingen te voorzien voor geïnteresseerden zoals jij.

 

Weet dat er ook LGBT+ groepen bestaan specifiek voor mensen met een beperking? De groepen die zich aansloten bij çavaria vind je terug in het overzicht van verenigingen op deze website. Filter op doelgroep 'Beperking' om het lijstje te zien. Zeker bij deze groepen is ook je eventuele begeleider welkom. In Antwerpen  bestaat ook Aut & Out, een groep voor volwassen LGBT+ personen met autisme, of een vermoeden daarvan, en een normale tot hoge begaafdheid. 

 

De meeste verenigingen bieden bovendien een onthaalgesprek aan voor elke geïnteresseerde. Ben je gewoon nerveus over het zetten van die eerste stap? Praat je daar liever eens anoniem over? Vertel ons er alles over via chattelefoon of mail.

Meer info & getuigenissen van LGBT+'ers met een verstandelijke beperking

'De Roze Pagina' is er voor holebi's, trans en intersekse mensen met een verstandelijke beperking. Çavaria verzamelde er alle informatie voor LGBTI-personen met een verstandelijke beperking en hun omgeving.

 

Ga naar De Roze Pagina voor informatie over LGBTI zijn, over uit de kast komen, verliefdheid, relaties en seksualiteit.

Terug naar hoofdmenu